Twitter – som pædagogisk værktøj

Meget apropos vores nye Twitter-kontooprettelse vil jeg prøve at forklare hvordan i potentielt også kan bruge Twitter. Twitter har en styrke i form af at mange har en Twitter konto (selvfølgelig kan det ikke sammenlignes med antallet af forældre med en Facebook konto), og at Twitter er noget som giver mulighed for KORTE og klare beskeder. Twitter kan jo bruges til advisering om forskellige informationer, altså kan det bruges til “Husk svømmetøj i dag”, eller “Se nye billeder på hjemmesiden fra Sommerfesten”. Men altså ikke meget længere.

…men begrænsningen er selvfølgelig at folk nok lærer ikke at kigge ind hvis ikke man Twitter

Hvis I eksempelvis skal informere ofte om ting som svømmeture, tilmeldingsfrister, fester og lignende kan det bruges nemt. Det vil sige at Twitter kan bruges med stor effekt i ungdomsklubber, hvor kommunikationen er direkte med de unge, som ellers kan holde sig ajour når de kommer ned i klubben. De er ikke til lange informationer på mobilen, men tværtimod får de på denne måde korte “remindere” som kan hjælpe dem med at huske deadlines, finde ud af ture, eller få de beskeder som er vigtige for lige netop dem.

Hvis man har en informationsside der kan tilgodese denne kommunikationsform, så er det et godt værktøj, men begrænsningen er selvfølgelig at folk nok lærer ikke at kigge ind hvis ikke man Twitter – og så skal man altså Twitte hver gang man har opdateret noget.

Når du laver en Twitter konto bliver du henvist til en side der viser dig præcis hvor nemt du kan embedde Twitter på din hjemmeside. Det eneste det kræver er en mulighed for at komme i kontakt med kildekoden (HTML) på din hjemmeside. Det kan give dig muligheden for at vise dine Tweets (de korte beskeder du Twitter) i en kronologisk orden.

Nøgleord: , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Om Christian

Navn: Christian Toft - Ejer og Konsulent. Har siden 1998 arbejdet indenfor den pædagogiske verden, dog først som uddannet pædagog i 2003. Arbejder PT på SFO ved Fuglsanggårdsskolen i Virum. Her er jeg IT-ansvarlig og co-administrator på Skoleporten www.fu-ltk.dk. Jeg er næsten færdig med en PD i medier og kommunikation på Campus Carlsberg. Denne forventes færdig efteråret 2019. Jeg er derudover kasserer i Coding Pirates Lyngby - og aktiv i Microsoft lokalafdelingen. Jeg var med til at skrive rapporten “IT i folkeskolen” som en del af det tværkommunale samarbejde mellem 32 kommuner i Danmark. Projektet omhandlede brugen af white boards i folkeskolen. Jeg har derudover i flere omgange været inde over Lyngby Taarbæk kommunes forskellige IT og digitaliserings strategier. Et meget fagligt spændende arbejde. I forbindelse med min interesse for pædagogik og IT, er jeg begyndt at arbejde som konsulent for andre institutioner, for at hjælpe dem til at formidle sig bedre. Har tidligere haft www.connect-webdesign.dk hvor jeg lavede billigt webdesign for enmandsvirksomheder og hobbyfolk. Har tidligere ejet og kørt www.curlysworldoffreeware.com hvor jeg sammen med andre ligesindede brugere fra hele kloden promoverer kvalitets freeware (gratis) spil. Er nu tilknyttet Youtubekanalen Skæv Strøm, sammen med Martin Exner og Nick Holmberg. Vi kører også podcasten Skæv Strøm Snak.

Lukket for kommentarer.