Hvad kan i bruge mig til!

“Børn laver da heller ikke andet end at sidde og spille computer hele dagen lang.”

Det kan der være noget om, men det behøver ikke at være sådan. Der er ingen tvivl om at internettet og computere, iPads og andre tablets vil dominere børns tilværelse mere og mere i fremtiden – derfor er det vigtigt at præge dem tidligt i hvordan de kan og skal bruge disse.

Da jeg startede med at lave PÆD-IT, handlede det for mig om at viderebringe budskabet, at der er masser at hente for børn og pædagoger på computeren andet end spil – Og hvis der skal spilles spil, så lad os spille nogle ordentlige spil. Det handler altså om at gøre dem opmærksomme på alle de konstruktive muligheder der findes på nettet og computeren i stedet for at prøve at holde dem fra computerne.

Mener jeg så at det er i orden at børn sidder ved computeren hele dagen lang? Nej, jeg er lige så glad for frisk luft som alle andre, men jeg mener at ved at prøve at begrænse børnenes brug af IT og computere begrænser man også dem i at udfolde sig kreativt på de medier. Man sætter en kort tidsramme for barnet som de prøver at få noget ud af, og oftest vil de søge de ting som derfor giver hurtig tilfredsstillelse – eksempelvis actionspil på computeren, og gerne noget som kan være overstået på 10 minutter, for ellers når de det ikke. Lyder det bekendt for jer? Der er en grund til at de spil på nettet er så populære. De kan oftest overståes på 10 minutter og ellers kræver de ikke meget af spilleren andet end at de skal klikke med musen på de rigtige tidspunkter.

I takt med at min indsigt i børnehaver, SFO’er og klubbers brug af computere er steget, så er jeg blevet mere og mere fascineret af tanken om at komme ud som konsulent og hjælpe med at sætte projekter op, køre forløb med børn med computere, hvor der evt. kommer et produkt ud af det i den anden ende, eller at hjælpe jer med jeres hjemmeside, så i kan formidle jeres arbejde til kolleger og forældre – ja sågar til børnene.

Det betyder at jeg gerne besøger jer i daginstitutioner og lignende, hvor jeg:

  • kan sætte et forløb op, som jeres børn får noget ud af. Når jeg afslutter vil jeg give jer nogle værktøjer til at køre projektet videre med og hvis det er muligt vil jeg formidle det til jer, så i selv kan køre projektet næste gang fra start til slut.
  • kan rådgive jer om pædagogiske forløb med børn og computere, og om de værktøjer i kan have god brug af.
  • kan konsulteres om hvordan jeres hjemmeside skal fungere, eller til at kigge den igennem og fortælle jer hvilke ændringer der vil bedre jeres formidling.

Skriv meget gerne til mig via kontaktsiden eller ring på 22 78 87 08, og lad mig høre hvad I kunne tænke jer at bruge mig til.

Skriv et svar