Lad mig Google det for dig…

“Hvordan er det nu lige at man…” Er du lidt træt af at dine kolleger endnu engang henvender sig til dig med noget du godt ved de kunne have fundet ud af selv ved at Google?

Få produkter her i verden oplever at blive associeret så meget med en handling at handlingen bliver navngivet efter produktet. Det er de færreste der spørger “har du prøvet at lave en internetsøgning” efterhånden. Flertallet spørger nu bare “har du Googlet det?”. Det handler selvfølgelig om den monopol Google har lagt på internetsøgning – en monopol, der ikke er et reelt monopol, men bare ligner det til forveksling, fordi Google dominerer markedet for søgninger så overlegent. Let me Google that for you – er en tjeneste via en hjemmeside, som tilbyder dig muligheden for at Google noget for dine kolleger, og samtidig drille dem lidt med at de ikke selv gjorde det til at starte med. Prøv det her.

Det kan også være en skæg måde at arbejde med børnene på. Brug det til at vise dem hvordan du finder forskellige ting. Lær dem om websøgning (undskyld Google-ing) ved at vise dem eksempler på hvad der fremkommer når man søger forskellige udtryk.

Eksempel på dårlig søgning

Eksempel på bedre søgning

Eksempel på endnu bedre søgning – Og så lær dem efterfølgende at trykke på “Images” eller “billeder”.

Jeg kan også bruge det visuelt til oplæg, hvor jeg på forhånd har indtastet et spørgsmål/en søgning for så bare at skulle trykke på linket for at søgningen viser sig. Så slipper jeg for at skrive søgningen ind selv, og kan vende mig om mod mine kursister/elever/tilskuere etc. igen. Det ser mere blæret ud og så spiller det jo at folk ikke skal vente på at du får trykket dine søgeord ind – (og rette tastefjel fordi du skulle blære dig og skrive hurtigt).

Lad mig afslutningsvis vise hvad internettet har at skrive om pædagoger.

Når du nu har læst et par af siderne bag søgeresultaterne,  som enten omhandler uddannelsen, lønforhold, pædofili eller ren latterliggørelse af pædagogfaget, så overvej om du alligevel skulle komme ind i kampen online og deltage i den offentlige debat.

Nøgleord: , , , , .Bogmærk Permalink.

Om Christian

Navn: Christian Toft - Ejer og Konsulent. Har siden 1998 arbejdet indenfor den pædagogiske verden, dog først som uddannet pædagog i 2003. Arbejder PT på SFO ved Fuglsanggårdsskolen i Virum. Her er jeg IT-ansvarlig og co-administrator på Skoleporten www.fu-ltk.dk. Jeg er næsten færdig med en PD i medier og kommunikation på Campus Carlsberg. Denne forventes færdig efteråret 2019. Jeg er derudover kasserer i Coding Pirates Lyngby - og aktiv i Microsoft lokalafdelingen. Jeg var med til at skrive rapporten “IT i folkeskolen” som en del af det tværkommunale samarbejde mellem 32 kommuner i Danmark. Projektet omhandlede brugen af white boards i folkeskolen. Jeg har derudover i flere omgange været inde over Lyngby Taarbæk kommunes forskellige IT og digitaliserings strategier. Et meget fagligt spændende arbejde. I forbindelse med min interesse for pædagogik og IT, er jeg begyndt at arbejde som konsulent for andre institutioner, for at hjælpe dem til at formidle sig bedre. Har tidligere haft www.connect-webdesign.dk hvor jeg lavede billigt webdesign for enmandsvirksomheder og hobbyfolk. Har tidligere ejet og kørt www.curlysworldoffreeware.com hvor jeg sammen med andre ligesindede brugere fra hele kloden promoverer kvalitets freeware (gratis) spil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *