Go Animate- lav din egen tegnefilm.

Vi har før lavet nogle artikler om muligheden for at skabe sin egen tegnefilm eller serie med enten DVolver eller Toondoo. Jeg har et par flere i ærmet og en af dem er GoAnimate.
Med GoAnimate kan du lave små tegnefilm med nogle enkelte begrænsninger. Siden er engelsksproget og det betyder at du kan lægge lyd på dine figurer, men altså kun på engelsk og selv der er kvaliteten lidt svingende. Se selv eksemplet jeg har lavet her nedenunder.

GoAnimate.com: Zombie appear by Chroelle

Like it? Create your own at GoAnimate.com. It’s free and fun!
Som i kan høre er det et noget robotisk engelsk der bliver snakket, og hvis man forsøger sig med at lade dem tale dansk, så er resultatet også derefter. Prøv at se om du forstår et klap af hvad der bliver sagt i den følgende lille tegnefilm.
GoAnimate.com: An attempt at Danish by Chroelle

Like it? Create your own at GoAnimate.com. It’s free and fun!
En af de mange fordele ved GoAnimate er selvfølgelig det meget professionelle udseende, og muligheden for at skabe et meget bedre flow i sine animationer. I zombie-filmen, har jeg selv styret hvornår personer bevæger sig, hvilken følelse de portrætterer imens, og hvor de skal gå fra og til. Der er et væld af “actions” og stemmer som man kan vælge imellem, og baggrundsscener er der også til behov. Der er mulighed for at sætte flot komponerede musikstykker ind i filmene for at give stemning, og endda at skrue op og ned for disse for at give den helt rigtige stemning.

Der er en creator derinde som giver dig mulighed for at skabe dine egne figurer, men her fanger bordet så lidt. Som med så meget andet gratis derude, så er det kun “mostly Free”. Det vil sige at der pludselig kan skabes et behov for at hvis du vil udnytte alle funktioner på siden, eller lave flere figurer, så skal du altså have pungen op af lommen og betale dig fra det. Mindstebeløbet er 5$ og giver dig lidt at lege med. Der er dog muligheden for at besøge derinde ofte og udføre nogle opgaver som så kan medføre at du får points til at lave de ting du vil. Du kan gå ind og se andres animationer, du kan lave flere af dine egne, du kan dele dine animationer gennem facebook og mange andre ting, og på den måde score lidt points at lege med. Jeg anbefaler kraftigt at afprøve det selv, og se om ikke du kan lave noget sjovt med børnene, som foreksempel en masse slapstick humor (fald-på-røven-komedie om i vil).

Med et ekstra greb i lommen kan man blive super-kunde (eller hvad det nu kaldes på denne side) og dermed blandt andet få mulighed for at bruge alle animationer der findes derinde, og eksportere sine animationer direkte til Youtube. Det giver en muligheden for at udtrykke sig gennem det medie også.

Der findes som sagt mange små sjove ting ved GoAnimate og en af dem åbner op for brugen med børnene, men kræver altså en smule mere af dig. Med en mikrofon tilsluttet computeren kan du optage din egen stemme, eller børnenes, mens de siger de replikker de har fundet på, og dermed kan man altså skabe dansk-sprogede tegnefilm. Dette åbner op for et værksted med børnene om dette, men det kræver altså sin tid at gøre det, så det sætter en naturlig begrænsning på antallet af børn der kan deltage.

Der er dog en begrænsning på at animationer kun må vare 2 minutter som gratis-kunde. 2 minutter er dog lang tid. Prøv eksempelvis at sætte klassens vilde dreng ned på en stol og kigge ind i væggen i 2 minutter, og spørg ham bagefter om det var lang tid.

GoAnimate kan anbefales som et godt alternativ til Dvolver, som jo altså er noget afpillet i forhold til det her, men også noget nemmere at gå til. GoAnimate er nok mere at prøve sig frem for børnene, mens Dvolver altså er mere intuitivt for børnene.

Som i kan se på denne artikel kan man også embedde (indlejre) sin tegnefilm på en hjemmeside bagefter, så der er altså mulighed for at eksportere det til egen hjemmeside, hvis man ikke ønsker at sende forældre, børn og andre besøgende til en ekstern side.

God skaberlyst.

Nøgleord: , , , , .Bogmærk Permalink.

Om Christian

Navn: Christian Toft - Ejer og Konsulent. Har siden 1998 arbejdet indenfor den pædagogiske verden, dog først som uddannet pædagog i 2003. Arbejder PT på SFO ved Fuglsanggårdsskolen i Virum. Her er jeg IT-ansvarlig og co-administrator på Skoleporten www.fu-ltk.dk. Jeg er næsten færdig med en PD i medier og kommunikation på Campus Carlsberg. Denne forventes færdig efteråret 2019. Jeg er derudover kasserer i Coding Pirates Lyngby - og aktiv i Microsoft lokalafdelingen. Jeg var med til at skrive rapporten “IT i folkeskolen” som en del af det tværkommunale samarbejde mellem 32 kommuner i Danmark. Projektet omhandlede brugen af white boards i folkeskolen. Jeg har derudover i flere omgange været inde over Lyngby Taarbæk kommunes forskellige IT og digitaliserings strategier. Et meget fagligt spændende arbejde. I forbindelse med min interesse for pædagogik og IT, er jeg begyndt at arbejde som konsulent for andre institutioner, for at hjælpe dem til at formidle sig bedre. Har tidligere haft www.connect-webdesign.dk hvor jeg lavede billigt webdesign for enmandsvirksomheder og hobbyfolk. Har tidligere ejet og kørt www.curlysworldoffreeware.com hvor jeg sammen med andre ligesindede brugere fra hele kloden promoverer kvalitets freeware (gratis) spil. Er nu tilknyttet Youtubekanalen Skæv Strøm, sammen med Martin Exner og Nick Holmberg. Vi kører også podcasten Skæv Strøm Snak.

Lukket for kommentarer.