Lav din egen tegneseriestribe med Toondoo.

Vi kender allesammen fornemmelsen af i frokostpausen at bladre igennem en avis for lige at læse tegneseriestriberne om Garfield, Ziggy, Fantomet eller Mads og Mette. Med Toondoo kan du selv lave de her striber og deres side er faktisk så god så du endda kan lave din helt egen tegneseriebog.

Tegneserierne ser faktisk rigtig godt ud bagefter, og resultatet ser næsten professionelt ud.

Men hvor i ligger det pædagogiske projekt tænker du måske.
Her er et forslag: Lad børnene sætte sig ned og læse nogle tegneserier og finde den stribe de allerbedst kunne lide. Følg dem så ind på Toondoo.com hvor du allerede har oprettet en bruger med et nemt brugernavn og password. Her logger du så børnene ind og trykker på create.
Nu kan børnene så vælge mellem at bruge nogle af de forudfremstillede figurer eller selv at kreere en figur som de vil bruge gennem funktionen Traitr (ordspil på traits – ansigtstræk/træk). Fordelen ved at lave sin egen er at man får en større følelse af at skabe noget selv.
Børnene kan nu afprøve Toondoo ved at genskabe – så vidt muligt – den stribe de syntes om tidligere. Snak med børnene om opbygning af moment, punchlines og evt. limericks, så de forstår principperne bag tegneserien. Snak med dem om hvad der var sjovt i netop den stribe de valgte, og hvad specifikt der gjorde den sjov – ansigtsudtryk, jokes, uventet opførsel,  visuelle lydeffekter (¤PoW¤, *BANG*). Nu kan de kaste sig ud i af skabe deres egne striber. Dæmp dog deres forventninger en smule, så de ikke tror de kan lave noget helt magen til tegneseriehæftet, men tæt derhen af.

Figurerne på Toondoo er begrænsede af et fastsat antal ansigtsudtryk, bevægelser og lignende, så det kan være en ide for børnene at kigge dem igennem først og se hvad de tænker.

En måde at videreføre dette til større børn (og potentielt mindre også) ville være at skabe sit eget tegneseriehæfte ud fra de striber børnene laver. Med lidt snilde laver du hurtigt jeres tegneserier om til et hæfte – enten via Toondoo’s egen funktion Book Maker hvor du dog kun kan linke til den, eller ved at hente alle striberne ned på din computer og lægge dem online ved hjælp af Issuu.com’s service (linket fører til vores artikel om Issuu.)

Hvis du er lidt hurtigt i vendingen kan du måske endda sælge resultatet til forældrene til jeres sommerfest og dermed skaffe penge til andre aktiviteter. Ellers er tegneserien selvfølgelig noget som skal ud og ligge i kassen med de andre tegneserier, så børnene kan nyde frugten af deres arbejde.

En helt anden mulighed er selvfølgelig for dig som voksen at bruge Toondoo til at udvikle en Toon – en maskot så at sige – som kan fremgå på skilte og fortælle om hvad der foregår på jeres institution.

Hyg jer med at skabe. Og lad os endelig høre om jeres resultater.

Bogmærk Permalink.

Om Christian

Navn: Christian Toft - Ejer og Konsulent. Har siden 1998 arbejdet indenfor den pædagogiske verden, dog først som uddannet pædagog i 2003. Arbejder PT på SFO ved Fuglsanggårdsskolen i Virum. Her er jeg IT-ansvarlig og co-administrator på Skoleporten www.fu-ltk.dk. Jeg er næsten færdig med en PD i medier og kommunikation på Campus Carlsberg. Denne forventes færdig efteråret 2019. Jeg er derudover kasserer i Coding Pirates Lyngby - og aktiv i Microsoft lokalafdelingen. Jeg var med til at skrive rapporten “IT i folkeskolen” som en del af det tværkommunale samarbejde mellem 32 kommuner i Danmark. Projektet omhandlede brugen af white boards i folkeskolen. Jeg har derudover i flere omgange været inde over Lyngby Taarbæk kommunes forskellige IT og digitaliserings strategier. Et meget fagligt spændende arbejde. I forbindelse med min interesse for pædagogik og IT, er jeg begyndt at arbejde som konsulent for andre institutioner, for at hjælpe dem til at formidle sig bedre. Har tidligere haft www.connect-webdesign.dk hvor jeg lavede billigt webdesign for enmandsvirksomheder og hobbyfolk. Har tidligere ejet og kørt www.curlysworldoffreeware.com hvor jeg sammen med andre ligesindede brugere fra hele kloden promoverer kvalitets freeware (gratis) spil. Er nu tilknyttet Youtubekanalen Skæv Strøm, sammen med Martin Exner og Nick Holmberg. Vi kører også podcasten Skæv Strøm Snak.

Lukket for kommentarer.