Hurra! Artikel nummer 50

For nogle måneder siden satte jeg mig ned og tænkte over hvad PÆD-it skulle føre til, og hvad jeg ville bruge det til. Jeg fandt frem til at de meget snævre rammer jeg havde sat mig i starten slet ikke dækkede mit behov og mine ønsker for siden, og ændrede derfor en lille smule på hvordan jeg ville bruge bloggen. PÆD-it gik fra kun at skulle omhandle brugen af computere med børn, til også at omhandle vidensdeling pædagoger imellem. Det åbnede op for muligheder som at skrive om pædagogik generelt, projekter som ikke omhandlede IT, men som kunne formidles ganske godt med IT og meget mere.

PÆD-IT har siden taget fart, og jeg kunne stolt kigge mine statistikker igennem fra januar, da der skete en stor vækst i besøgstallet på siden. I de sidste par uger har besøgstallet svinget mellem 30 og et par og 50 hver dag (og den tæller ikke mine besøg med). Det er da et succeskriterium for den først periode i PÆD-IT’s liv.

Nu står vi her, og har udgivet 50 artikler (dog selvfølgelig nogle meget korte, men også nogle ganske lange), om pædagogik og brugen af IT. FANTASTISK. PÆD-IT søger stadig skribenter, så hvis nogle af jer skulle have lyst til at skrive et indlæg så siger i til. Jeg kan kontaktes på bloggen eller på min mail Christian>Å<connect-webdesign.dk (junkmail-beskyttelse i midten skal selvfølgelig udskiftes med et rigtigt @).

Jeg har skrevet artikler som omhandler værktøjer, fremtidens skole, hjemmesider med gode funktioner, gratis spil, madopskrifter, pædagogiske projekter, vejledninger i brugen af skoleporten (som kommer til at fortsætte), artikelserier (som også fortsætter), lege, tegneseriefremstilling, tegnefilmfremstilling, og rigtig meget mere. I fremtiden kommer der også til at være masser af nye artikler om meget forskelligt. Jeg har i skrivende stund 42 kladder med ikke færdigskrevne artikler liggende og vente på at det bliver deres tur. Af emner kan nævnes:

– Mere om pædagoger og deres forhold til computere (eventyret om Kong Pewter og Pædagog Hanne fortsætter måske)

– Muligheden for at lave egne computerspil med børnene.

– En IT-kalender med projekter for dig som passer til årstiden (den glæder jeg mig meget til at færdiggøre – og det er snart).

– Flere tegnefilmsredskaber.

– Musikværktøjer og redigering af musik

– Webværktøjer, som du kan bruge til din hjemmeside.

– Flere billed-funktioner og programmer, som kan lave eksempelvis collager.

– Med valgkampen der snart begynder kommer jeg nok også til at skrive om pædagogernes og folkeskolens rolle i denne.

– Tidlig SFO-start, hvordan gribes det an.

– Flere artikler om skoleporten og brugen af denne.

– Et par tutorials/videovejledninger i brugen af eksempelvis Picasa.

– Et par fede programmer, Evernote, Dropbox, Teamviewer…

– En vejledning i piger og computere – hvilke spil, hvilke funktioner…

– Debat om computertilgængelighed og opdragelse af børn. Netikette.

– Videoredigering – lav din egen film med børnene.

OG MEGET MEGET MERE.

Hvad bringer de kommende måneder af PÆD-IT udover disse artikler. Jeg har personligt at par projekter kørende som kan have både positiv og negativ indflydelse på hvor meget og hvad der sker herinde.

– Udvidelse af PÆD-IT med et downloadområde med mulighed for at hente programmer og videotutorials centralt.

– Potentielt et domæne yderligere som kan skabe noget mere synlighed for PÆD-IT.

– En lillesøster til vores familie som nok tager noget tid fra siden.

– Noget konsulent arbejde, som forhåbentligt giver lidt pote, da jeg håber at kunne overtale nogle ligesindede IT-pædagoger til at komme forbi og skrive nogle artikler…

– Jeg har et par fyre som jeg skal punke for at høre hvordan de har gennemført nogle meget specifikke ting, og som de forhåbentligt går med til at blive enten interviewet omkring eller at skrive en artikel om selv. Hemmelighedsfuld synes du… Det er jeg nok af en årsag. 🙂

Alt i alt ser det kommende år spændende ud, og jeg håber på at se endnu mere til jer alle i 2011 og frem.

Bogmærk Permalink.

Om Christian

Navn: Christian Toft - Ejer og Konsulent. Har siden 1998 arbejdet indenfor den pædagogiske verden, dog først som uddannet pædagog i 2003. Arbejder PT på SFO ved Fuglsanggårdsskolen i Virum. Her er jeg IT-ansvarlig og co-administrator på Skoleporten www.fu-ltk.dk. Jeg er næsten færdig med en PD i medier og kommunikation på Campus Carlsberg. Denne forventes færdig efteråret 2019. Jeg er derudover kasserer i Coding Pirates Lyngby - og aktiv i Microsoft lokalafdelingen. Jeg var med til at skrive rapporten “IT i folkeskolen” som en del af det tværkommunale samarbejde mellem 32 kommuner i Danmark. Projektet omhandlede brugen af white boards i folkeskolen. Jeg har derudover i flere omgange været inde over Lyngby Taarbæk kommunes forskellige IT og digitaliserings strategier. Et meget fagligt spændende arbejde. I forbindelse med min interesse for pædagogik og IT, er jeg begyndt at arbejde som konsulent for andre institutioner, for at hjælpe dem til at formidle sig bedre. Har tidligere haft www.connect-webdesign.dk hvor jeg lavede billigt webdesign for enmandsvirksomheder og hobbyfolk. Har tidligere ejet og kørt www.curlysworldoffreeware.com hvor jeg sammen med andre ligesindede brugere fra hele kloden promoverer kvalitets freeware (gratis) spil. Er nu tilknyttet Youtubekanalen Skæv Strøm, sammen med Martin Exner og Nick Holmberg. Vi kører også podcasten Skæv Strøm Snak.

Lukket for kommentarer.