Doodle – aftal møde med dine kolleger online

Doodle er et godt værktøj til at finde datoer, når man ikke lige har husket sin kalender, og skal aftale næste møde.

“Åh nej udbryder Karoline”, da det pludselig går op for hende, at den dato som hendes team har kæmpet for at finde frem til, den dato hvor de skal smide benene op hjemme hos en af teammedlemmerne og bare hygge med vin og god mad – lære hinanden at kende på en mere afslappet måde – den dato, som det har taget over et halvt år at finde frem til – ja den dato er så præcis den dato hvor alle pædagogerne skal tilbringe aftenen med at holde fest for alle børnene på SFO’en. “De slår mig ihjel når jeg siger det” er hendes næste udbrud.

Kender du det, at du skal aftale møde med skolepsykologen, forældre, eller kolleger fra andre skoler eller børnehaver. Det kan være svært at finde en dato, hvis ikke man lige sidder overfor hinanden med hver sin kalender. Når så først datoen er fastlagt, så er den yderligere bundet op på, at alle nu har husket at udfylde deres kalender ordentligt og at der ikke pludselig er glemt at skrive ind, at Faster Bent fylder 102 den dag… I sådanne tilfælde kan man altid prøve at overbevise Faster Bent om, at det først er dagen efter at han/hun har fødselsdag – men det skal jo også koordineres med resten af familien, og så er vi tilbage ved Doodle…

Doodle lader tovholderen/den mødeansvarlige invitere de involverede parter via mail, med masser af forslag til datoer og tidspunkter på dagen. Når alle så har udfyldt hvilke datoer de kan og hvornår de ikke kan, så bliver det opgjort hvilke tidspunkter det passer bedst. Der findes nu også en (yes) valgmulighed, kaldet “if-need-be”, som giver mulighed for, at man kan notere tidspunktet som et tidspunkt man ikke vil foretrække, men godt kan, såfremt alle andre kan der…

Når din agenda er udfyldt, kan du vælge tidspunkter, og deltagere og sende mailen afsted. Dermed modtager dine kolleger osv. en mail fra Doodle, hvor de kan følge et link til din forespørgsel og svare. Når den første dato nærmer sig, bliver de som ikke har svaret endnu, påmindet om at svare. Det er ikke helt dumt tænkt!

Du behøver ikke være medlem af Doodle eller modtage nyhedsbreve osv. for at kunne gøre det her. Du kan vælge at koble på med din Google-konto, Facebook eller mange andre. Se billedet.

Mod lidt betaling kan du samtidig bede om kontaktoplysninger i den mail du sender afsted – om det er pengene værd skal jeg ikke kunne sige.

 

Nøgleord: , , , , .Bogmærk Permalink.

Om Christian

Navn: Christian Toft - Ejer og Konsulent. Har siden 1998 arbejdet indenfor den pædagogiske verden, dog først som uddannet pædagog i 2003. Arbejder PT på SFO ved Fuglsanggårdsskolen i Virum. Her er jeg IT-ansvarlig og co-administrator på Skoleporten www.fu-ltk.dk. Jeg er næsten færdig med en PD i medier og kommunikation på Campus Carlsberg. Denne forventes færdig efteråret 2019. Jeg er derudover kasserer i Coding Pirates Lyngby - og aktiv i Microsoft lokalafdelingen. Jeg var med til at skrive rapporten “IT i folkeskolen” som en del af det tværkommunale samarbejde mellem 32 kommuner i Danmark. Projektet omhandlede brugen af white boards i folkeskolen. Jeg har derudover i flere omgange været inde over Lyngby Taarbæk kommunes forskellige IT og digitaliserings strategier. Et meget fagligt spændende arbejde. I forbindelse med min interesse for pædagogik og IT, er jeg begyndt at arbejde som konsulent for andre institutioner, for at hjælpe dem til at formidle sig bedre. Har tidligere haft www.connect-webdesign.dk hvor jeg lavede billigt webdesign for enmandsvirksomheder og hobbyfolk. Har tidligere ejet og kørt www.curlysworldoffreeware.com hvor jeg sammen med andre ligesindede brugere fra hele kloden promoverer kvalitets freeware (gratis) spil. Er nu tilknyttet Youtubekanalen Skæv Strøm, sammen med Martin Exner og Nick Holmberg. Vi kører også podcasten Skæv Strøm Snak.

Lukket for kommentarer.