Konsulentside nu oppe

Nogle af jer har måske opdaget at jeg har lavet en ny side til PÆD-it, som hedder “Konsulent”. Ellers kan i finde den i toppen af siden her.

Den er skrevet for at vise at jeg nu også kan bruges som konsulent til at rådgive jer, udføre projekter og IT-arbejde eller lave oplæg om forskellige emner relateret til pædagogisk brug af en computer. Står i lige og mangler et projekt, eller er i ved at finde ud af hvordan i skal bruge jeres nyoprettede computer-værksted – eller måske står i og mangler en hjemmeside til at informere om og promovere jeres arbejde.  Alle disse ting kan jeg hjælpe med, så kontakt mig endelig for at høre om hvad jeg kan gøre for jer.

Jeg har her gengivet siden som den originalt er udgivet, for at fange jeres opmærksomhed. Jeg håber at kunne fastholde den hele vejen igennem, og ned til min mailadresse.

“Børn laver da heller ikke andet end at sidde og spille computer hele dagen lang.”

Det kan der være noget om, men det behøver ikke at være sådan. Der er ingen tvivl om at internettet og computere og andre tekniske hjælpemidler (i alle afskygninger) vil dominere børns tilværelse mere og mere i fremtiden – derfor er det vigtigt at præge dem tidligt i hvordan de kan og skal bruge disse.

Da jeg startede med at lave PÆD-IT, handlede det for mig om at viderebringe budskabet, at der er masser at hente for børn og pædagoger på computeren andet end spil. Og hvis der skal spilles spil, så lad os spille nogle ordentlige spil. Det handler altså om at gøre dem opmærksomme på alle de konstruktive muligheder der findes på nettet og computeren i stedet for at prøve at holde dem fra computerne.

Mener jeg så at det er i orden at børn sidder ved computeren hele dagen lang? Nej, jeg er lige så glad for frisk luft som alle andre, men jeg mener at ved at prøve at begrænse børnenes brug af IT og computere begrænser man også dem i at udfolde sig kreativt på de medier. Man sætter en kort tidsramme for barnet som de prøver at få noget ud af, og oftest vil de søge de ting som derfor giver hurtig tilfredsstillelse – eksempelvis actionspil på computeren, og gerne noget som kan være overstået på 10 minutter, for ellers når de det ikke. Lyder det bekendt for jer? Der er en grund til at de spil på nettet er så populære. De kan oftest overståes på 10 minutter og ellers kræver de ikke meget af spilleren andet end at de skal klikke med musen på de rigtige tidspunkter.

I takt med at min indsigt i børnehaver, SFO’er og klubbers brug af computere er steget, så er jeg blevet mere og mere fascineret af tanken om at komme ud som konsulent og hjælpe med at sætte projekter op, køre forløb med børn med computere, hvor der evt. kommer et produkt ud af det i den anden ende, eller at hjælpe jer med jeres hjemmeside, så i kan formidle jeres arbejde til kolleger og forældre – ja sågar til børnene. Jeg tilbyder også at lave hjemmesider for jer, hvis i ikke har nogen der kan det.

Det betyder at jeg nu kan erhverves som IT-konsulent til daginstitutioner og lignende, hvor jeg:

  • kan sætte et forløb op som jeres børn får noget ud af. Når jeg afslutter vil jeg give jer nogle værktøjer til at køre projektet videre med og hvis det er muligt vil jeg formidle det til jer, så i selv kan køre projektet næste gang fra start til slut.
  • kan rådgive jer om pædagogiske forløb med børn og computere.
  • kan konsulteres om hvordan jeres hjemmeside skal fungere, eller til at kigge den igennem og fortælle jer hvilke ændringer der vil bedre jeres formidling.
  • kan “websitte” jeres hjemmeside. Det vil sige, passe og potentielt opsætte jeres hjemmeside for jer på daglig basis i mailkontakt med jer. Læs mere på www.connect-webdesign.dk.

Skriv meget gerne til mig Christian@connect-webdesign.dk eller ring på 22 78 87 08, og lad mig høre hvad I kunne tænke jer at bruge mig til.

Nøgleord: , , .Bogmærk Permalink.

Om Christian

Navn: Christian Toft - Ejer og Konsulent. Har siden 1998 arbejdet indenfor den pædagogiske verden, dog først som uddannet pædagog i 2003. Arbejder PT på SFO ved Fuglsanggårdsskolen i Virum. Her er jeg IT-ansvarlig og co-administrator på Skoleporten www.fu-ltk.dk. Jeg er næsten færdig med en PD i medier og kommunikation på Campus Carlsberg. Denne forventes færdig efteråret 2019. Jeg er derudover kasserer i Coding Pirates Lyngby - og aktiv i Microsoft lokalafdelingen. Jeg var med til at skrive rapporten “IT i folkeskolen” som en del af det tværkommunale samarbejde mellem 32 kommuner i Danmark. Projektet omhandlede brugen af white boards i folkeskolen. Jeg har derudover i flere omgange været inde over Lyngby Taarbæk kommunes forskellige IT og digitaliserings strategier. Et meget fagligt spændende arbejde. I forbindelse med min interesse for pædagogik og IT, er jeg begyndt at arbejde som konsulent for andre institutioner, for at hjælpe dem til at formidle sig bedre. Har tidligere haft www.connect-webdesign.dk hvor jeg lavede billigt webdesign for enmandsvirksomheder og hobbyfolk. Har tidligere ejet og kørt www.curlysworldoffreeware.com hvor jeg sammen med andre ligesindede brugere fra hele kloden promoverer kvalitets freeware (gratis) spil. Er nu tilknyttet Youtubekanalen Skæv Strøm, sammen med Martin Exner og Nick Holmberg. Vi kører også podcasten Skæv Strøm Snak.

Lukket for kommentarer.