Kalendersiden.dk – Glem aldrig Onkel Gerdas fødselsdag igen…

“Hvornår er det nu at onkel Gerda har fødselsdag, og hvornår er det nu at SFO’en har sommerfest?”

Kalendersiden er præcis det den lyder til at være. En side hvor du kan lave din egen kalender á lá dem man får smidt i nakken af ejendomsmæglere, forsikringsselskaber mm. De er praktiske, og kan nemt og overskueligt hænge på opslagstavlen eller køleskabet. Kalenderen giver jer muligheden for at glæde børnene med et produkt de kan fremstille selv, og som er yderst brugbart. Med lidt snilde, så kan du også samtidig indkøre SFO arrangementer i kalenderen, så i er for-prioriterede når forældrene skal kigge på kalenderen efter ledige datoer.

Kalendersiden er et værktøj der kræver en bruger – du kan dog vælge at logge ind med din facebook-profil hvis du ønsker det, og dermed ikke skulle huske endnu et brugernavn og adgangskode. Det er dog det sædvanlige hurlumhej, med tilladelser til at skrive ting på din væg og andet halløj, som følger med sådan en application. Du kan også logge ind med din Google-konto og det er klart at foretrække. Når du har oprettet en bruger kan du gå ind og påbegynde din kalender. Såfremt du bare skal lave en til SFO’en, så kan du indskrive diverse arrangementer ganske simpelt,

Du kan vælge om forskellige helligdage, flagdage, kongelige fødselsdage mm skal være forprintet på din kalender, eller om den skal være blank fra start. Der er valgmuligheder ud i pynt, farver, logo-indsætning, billede-på-mærkning, hvilken måned den skal starte og hvordan layoutet skal være. Der er med andre ord bred mulighed for at påvirke hvordan kalenderen skal se ud. Den skal jo helst bringe lidt liv til køleskabet.

Lav dine egen kalender til køleskabet, ved at børnene tager deres gamle kalender fra køleskabet med, og så før tingene ind elektronisk på siden. Det skal nok spille. Forældrene vil nok synes det er en sjov lille ting som en lille julegave, eller et projekt-produkt.

Som projekt er det her forholdsvis kortvarigt og rimelig indtastningstungt, så det kræver at børnene kan holde distancen, men så har de også et værktøj de kan bruge til at lave for eksempel en familiekalender, med alle familiens fødselsdage skrevet ind på forhånd. Det kan klares ved at børnene låner kalenderen med alle overstregningerne og rettelserne med rød kuglepen som hænger på familiens køleskab allerede og tager den med til kopiering på SFO’en. Så kan de aflevere den igen allerede samme eftermiddag inden nogen savner den. Hvis ikke familien har sådan en kalender, så kan storebror, storesøster eller mor/far evt. hjælpe med at skrive de vigtigste datoer ned. Efter kopieringen kan barnet sidde og indtaste diverse informationer. Men hvordan får vi så alle SFO arrangementerne listet ind? Jo det gør vi da allerede i starten, hvor vi har lavet en kladde som børnene skal bruge til deres kalender. I den står der eksempelvis datoer på: sommerfesten, teaterstykket, fodboldturneringen, aftenarrangementet, forældremødet, skole/hjemsamtalerne, computerprojekterne, feriedage (åbne og lukkede), osv. Med lidt vidensdeling, så har du konsulteret klasselærerne og fået dem til at sende dig nogle datoer, som er plottet ind også. Det kræver bare en skabelon for hver klasse. Du kan evt. samkøre projektet med et af de andre værksteder som så laver en ramme, eller pynt til kalenderen.

Du kan også bruge dette værktøj bare til SFO’en, hvor du kan lave kalendere for forskellige projekter som er planlagt. Så kan de hænge i værkstederne, så børnene kan se hvornår forskellige projekter begynder. Selvfølgelig så vil der altid være ting der skal ændres undervejs, men så er det jo bare at gribe den røde kuglepen… Eller rette det i kalenderen og så printe en ny. 🙂

Kalenderen kan både laves som en kalender for et år januar-december, skoleår august til juli, eller som evighedskalender. Der er med andre ord masser af muligheder for at bruge kalendersiden.dk.

Om et par artikler vil jeg vise jer en meget speciel brug af den som jeg har glædet mig til at vise jer i nogle måneder. Søg efter ordet kalender.

VIDEOVEJLEDNING!
Kalendersiden.dk

Nøgleord: , , , , , .Bogmærk Permalink.

Om Christian

Navn: Christian Toft - Ejer og Konsulent. Har siden 1998 arbejdet indenfor den pædagogiske verden, dog først som uddannet pædagog i 2003. Arbejder PT på SFO ved Fuglsanggårdsskolen i Virum. Her er jeg IT-ansvarlig og co-administrator på Skoleporten www.fu-ltk.dk. Jeg er næsten færdig med en PD i medier og kommunikation på Campus Carlsberg. Denne forventes færdig efteråret 2019. Jeg er derudover kasserer i Coding Pirates Lyngby - og aktiv i Microsoft lokalafdelingen. Jeg var med til at skrive rapporten “IT i folkeskolen” som en del af det tværkommunale samarbejde mellem 32 kommuner i Danmark. Projektet omhandlede brugen af white boards i folkeskolen. Jeg har derudover i flere omgange været inde over Lyngby Taarbæk kommunes forskellige IT og digitaliserings strategier. Et meget fagligt spændende arbejde. I forbindelse med min interesse for pædagogik og IT, er jeg begyndt at arbejde som konsulent for andre institutioner, for at hjælpe dem til at formidle sig bedre. Har tidligere haft www.connect-webdesign.dk hvor jeg lavede billigt webdesign for enmandsvirksomheder og hobbyfolk. Har tidligere ejet og kørt www.curlysworldoffreeware.com hvor jeg sammen med andre ligesindede brugere fra hele kloden promoverer kvalitets freeware (gratis) spil. Er nu tilknyttet Youtubekanalen Skæv Strøm, sammen med Martin Exner og Nick Holmberg. Vi kører også podcasten Skæv Strøm Snak.

Lukket for kommentarer.