Issuu – udgiv dig selv med stil

De fleste af os kender nok fornemmelsen af at åbne et månedsblad eller nyhedsbrev fra en hjemmeside, og så bliver vi i bedste fald mødt af en PDF-fil som åbner op som et andet Word-dokument med en lille notits ude i siden “side 1 af 16”. Allerede når vi læser det griber vi scrolleren ude i siden og brager ned igennem siderne, i håbet om at der er en overskrift eller en illustration som stopper os længe nok til at vi læser bare en enkelt paragraf i bladet.

Issuu [Issue You] er et fantastisk værktøj til dine udgivelser online. Få dine blade og magasiner lagt op på nettet i en yderst brugervenlig facon, hvor læserne kan bladre igennem bladet online.

Det første du skal have gjort er at oprette en bruger på Issuu.com og så kører det bare derfra. Du skal stadig lave dine nyhedsbreve, månedsblade og magasiner til PDF-format. Det kan gøres med mange forskellige redskaber, men personligt bruger jeg CutePDF, som er yderst simpelt at bruge. Programmet installerer PDF-fremstilleren som en printer, så du skal bare trykke udskriv og så vælge CutePDF som den printer du vil udskrive fra. Så får du en pop-up som spørger hvor din PDF-fil skal ligge, og hvad den skal hedde. Den fil uploader du nu på Issuu.com og efter den er blevet “processed” så ligger den klar til at blive udgivet. Du skal i menuen vælge EMBED og så kan du vælge en frygtelig masse settings – hvor stort den skal vises, og hvad farve baggrunden skal være osv.
Når du har valgt alle de settings du vil, så skal du til at indlejre/embedde koden.

Når du har din embed-kode, kan du lægge den op på din hjemmeside, og gøre folk klar over at dit månedsblad er værd at læse. Den måde det bliver vist på giver lige lidt ekstra lyst til at læse i det.

Bedøm selv:

Noget af det smarte er muligheden for at klikke på bladet og så se det i fuld størrelse – og i siden kan du så se andre publikationer af den samme bruger. Prøv det, og se den række af “Hasselbladet” som er blevet udgivet på denne måde.
Det kan ligeledes bruges til præsentation af personale eller lignende ved at lave et PDF-dokument med de oplysninger og så er det til at sætte sig med og læse.
God fornøjelse.

Nøgleord: , , , , , .Bogmærk Permalink.

Om Christian

Navn: Christian Toft - Ejer og Konsulent. Har siden 1998 arbejdet indenfor den pædagogiske verden, dog først som uddannet pædagog i 2003. Arbejder PT på SFO ved Fuglsanggårdsskolen i Virum. Her er jeg IT-ansvarlig og co-administrator på Skoleporten www.fu-ltk.dk. Jeg er næsten færdig med en PD i medier og kommunikation på Campus Carlsberg. Denne forventes færdig efteråret 2019. Jeg er derudover kasserer i Coding Pirates Lyngby - og aktiv i Microsoft lokalafdelingen. Jeg var med til at skrive rapporten “IT i folkeskolen” som en del af det tværkommunale samarbejde mellem 32 kommuner i Danmark. Projektet omhandlede brugen af white boards i folkeskolen. Jeg har derudover i flere omgange været inde over Lyngby Taarbæk kommunes forskellige IT og digitaliserings strategier. Et meget fagligt spændende arbejde. I forbindelse med min interesse for pædagogik og IT, er jeg begyndt at arbejde som konsulent for andre institutioner, for at hjælpe dem til at formidle sig bedre. Har tidligere haft www.connect-webdesign.dk hvor jeg lavede billigt webdesign for enmandsvirksomheder og hobbyfolk. Har tidligere ejet og kørt www.curlysworldoffreeware.com hvor jeg sammen med andre ligesindede brugere fra hele kloden promoverer kvalitets freeware (gratis) spil. Er nu tilknyttet Youtubekanalen Skæv Strøm, sammen med Martin Exner og Nick Holmberg. Vi kører også podcasten Skæv Strøm Snak.

Lukket for kommentarer.