“Downlån” spil og programmer

Sidder du som pædagog og overvejer om din institution skulle åbne op for at børnene kan spille på en computer i børnehaven, eller måske på SFO’en? Måske synes du at opstartsudgifterne kan være lidt store, hvis man både skal investere i computer, og spil der generelt koster mellem 300 og 400 kroner stykket? Så er der her en mulighed for at afprøve forskellige spil gratis, og så kan du vælge hvilken type spil der hittede mest hos børnene.

Afprøv spil gratis og se hvad der hitter hos jeres børn!

“Downlån” er et nyt udtryk du skal lære. Det handler om udlån fra bibliotekerne, og det handler om download. Du har måske prøvet at låne et spil på cd-rom eller dvd-rom på bibilioteket eller måske en musik-cd, eller en film på dvd, kun for at dine ud af at andre mennesker ikke passer lige så godt på medier som du gør… Med masser af ridser, store hakker og så snavsede at de ikke kan aflæses og afspilles, er det ofte noget af en skuffelse at låne på biblioteket. Men med downlån er det problem løst ( – med mindre at nogen har fundet en måde at smøre leverpostej ud på filer…)

Downlån giver dig muligheden for at downloade spil via hjemmesiden www.spilogmedier.dk. Dette giver dig valget mellem en masse forskellige spil og programmer som kan lånes i 7 dage, hvorefter du skal afinstallere dem fra din computer. Med downlån henter du et program som spillet opstartes igennem, og her vises din resterende lånetid. Når lånetiden er udløbet vises billedet her til højre og du skal nu fjerne spillet fra din computer – det kan ikke anvendes længere.

Lån alle de gode læringsspil med både Silke og Pixeline direkte ved computeren. På den måde kan i tilbyde et alsidigt skiftende udbud af spil uden at ruinere jer selv. Dog er i begrænset af et maximum på 5 downlån hver måned. Det vil altså sige at i kan låne et spil pr uge til en enkelt computer – og så kræver det selvfølgelig at en af jer har været på biblioteket og oprettet en bruger – hvis ikke institutionens egen bruger kan bruges.

Husk dog at afinstallere efter 7 dage, ellers bliver der et værre rod på jeres PC!

Du kan downlåne her, eller følge linket fra dit lokale biblioteks hjemmeside.

Jeg anbefaler: Pixeline-serien til de lidt store 5-7 årige, Silke-serien (Pixelines lillesøster) til de 3-5 årige og “Max and the magic Marker” (et dansk prisbelønnet spil) til de lidt større.

Lærere har evt lyst til at kigge på denne side: http://downlaan.spilogmedier.dk/games/category/gc11048/uddannelse/

Husk også at www.dr.dk/Oline er en reel guldgrube hvis børnene skal spille noget forskelligt online. Lad være med at finde www.y8.com og lignende browser-spil sider frem, da i så ikke kan styre hvilke spil børnene spiller, og der er rigeligt af meget lidt børnemindede spil derude!

Nøgleord: , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Om Christian

Navn: Christian Toft - Ejer og Konsulent. Har siden 1998 arbejdet indenfor den pædagogiske verden, dog først som uddannet pædagog i 2003. Arbejder PT på SFO ved Fuglsanggårdsskolen i Virum. Her er jeg IT-ansvarlig og co-administrator på Skoleporten www.fu-ltk.dk. Jeg er næsten færdig med en PD i medier og kommunikation på Campus Carlsberg. Denne forventes færdig efteråret 2019. Jeg er derudover kasserer i Coding Pirates Lyngby - og aktiv i Microsoft lokalafdelingen. Jeg var med til at skrive rapporten “IT i folkeskolen” som en del af det tværkommunale samarbejde mellem 32 kommuner i Danmark. Projektet omhandlede brugen af white boards i folkeskolen. Jeg har derudover i flere omgange været inde over Lyngby Taarbæk kommunes forskellige IT og digitaliserings strategier. Et meget fagligt spændende arbejde. I forbindelse med min interesse for pædagogik og IT, er jeg begyndt at arbejde som konsulent for andre institutioner, for at hjælpe dem til at formidle sig bedre. Har tidligere haft www.connect-webdesign.dk hvor jeg lavede billigt webdesign for enmandsvirksomheder og hobbyfolk. Har tidligere ejet og kørt www.curlysworldoffreeware.com hvor jeg sammen med andre ligesindede brugere fra hele kloden promoverer kvalitets freeware (gratis) spil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *