Læring om størrelser på naturkatastrofer mm.

Har du nogensinde siddet og set Nyhederne, eller TV2 News eller sågar CNN og hørt om ENDNU en katastrofe og tænkt…”åh nej, stakkels mennesker – gad vide had vi skal have til aftensmad…” eller måske har du, som pædagog, siddet sammen med nogle børn eller unge i et klasselokale, en SFO eller lignende og blevet spurgt om hvor store oversvømmelserne i Pakistan egentlig var, eller hvor stor Månen er…

Hjemmesiden HowBigReally.com hjælper med visuelt at give et billede af disse ting. Den lader dig simpelthen tage udgangspunkt i dit eget postnummer, og laver så en visuel repræsentation hvad eksempelvis oversvømmelserne ville hav betydet for dit lokalområde. Så nu kan børnene se at månen er “lidt” større end at den kan være mellem tommel- og pegefingeren! Man kan også, som på billedet, se hvordan udbredningen af atomskyen som frembragtes da Chernobylværket havde en nedsmeltning i april 1986.

Der er desværre ikke så mange ting derinde endnu, men man kan jo håbe at de arbejder videre på sidens meget smarte formål.

Mens man alligevel befinder sig på BBC’s sider skal man måske besøge deres historie for børn – er selvfølgelig på engelsk, så det kræver en voksenbisidder, men måske kan man spille nogle af spillene efter at have haft nogle emner op. Måske et emne om det gamle Egypten kan lede jer ind på siden om Rosetta Stenens betydning for tydning af hieroglyffer og så kode beskeder til hinanden…

Kilden til Howbigreally var en artikel i Komputer for alle.

Begge sider kan det være jeg følger op på senere, da der er masser at tage fat på af emner og andre visuelle hjælpemidler til forståelse af historiske begivenheder og geografiske kuriositeter.

Nøgleord: , , .Bogmærk Permalink.

Om Christian

Navn: Christian Toft - Ejer og Konsulent. Har siden 1998 arbejdet indenfor den pædagogiske verden, dog først som uddannet pædagog i 2003. Arbejder PT på SFO ved Fuglsanggårdsskolen i Virum. Her er jeg IT-ansvarlig og co-administrator på Skoleporten www.fu-ltk.dk. Jeg er næsten færdig med en PD i medier og kommunikation på Campus Carlsberg. Denne forventes færdig efteråret 2019. Jeg er derudover kasserer i Coding Pirates Lyngby - og aktiv i Microsoft lokalafdelingen. Jeg var med til at skrive rapporten “IT i folkeskolen” som en del af det tværkommunale samarbejde mellem 32 kommuner i Danmark. Projektet omhandlede brugen af white boards i folkeskolen. Jeg har derudover i flere omgange været inde over Lyngby Taarbæk kommunes forskellige IT og digitaliserings strategier. Et meget fagligt spændende arbejde. I forbindelse med min interesse for pædagogik og IT, er jeg begyndt at arbejde som konsulent for andre institutioner, for at hjælpe dem til at formidle sig bedre. Har tidligere haft www.connect-webdesign.dk hvor jeg lavede billigt webdesign for enmandsvirksomheder og hobbyfolk. Har tidligere ejet og kørt www.curlysworldoffreeware.com hvor jeg sammen med andre ligesindede brugere fra hele kloden promoverer kvalitets freeware (gratis) spil. Er nu tilknyttet Youtubekanalen Skæv Strøm, sammen med Martin Exner og Nick Holmberg. Vi kører også podcasten Skæv Strøm Snak.

Lukket for kommentarer.