Skoleporten 2 – Opsætning af aktivitetskalender

Aktivitetskalenderen er et fantastisk værktøj i Skoleporten. Kalenderen giver nemlig mulighed for at synkronisere med andre medarbejdere, informere forældre og børn via opslagstavlerne eller besked, fastsætte aktiviteter langt ud i fremtiden, og booke lokalerne i sammenhæng med dette. På den måde har du klaret alle aktiviteterne der omhandler lokaler, datoer og information i et snuptag. Det er drønsmart.

SFO har sin egen aktivitetsvisning, forstået som at du kan vælge udelukkende at se aktiviteter som omhandler SFO, og dermed si undervisningsaktiviteter fra. Nogle gange kan det dog være smart at kigge kalenderen igennem for skoleaktiviteter inden du fastsætter dine egen. Hvis du skal fastsætte hvornår dine 2. klasser skal øve teater på SFO for eksempel, er der smart at kigge i kalenderen om de tilfældigvis er igang med noget andet krævende eller sågar et andet teaterstykke i den periode. Det kan betyde meget for børnenes motivation hvis der ligger for mange markante ting lige oven i hinanden.

Men nu det er ved at være den tid på året igen – der skal oprettes aktivitetskalender for det kommende skoleår. Hvordan er det nu lige…?

Videoen er uden lyd, da min mikrofon ikke virker for tiden. Jeg skal nok få fat i en ny så jeg kan lave nogle indtalte videoer.

Du kan gå ind og se aktivitetskalenderen ved at gå på menupunktet “koordination” og dernæst punktet “kalender”. Du behøver ikke administratorkode for at redigere i kalenderen, så det er bare med at sætte dine kolleger til at skrive ind, så du ikke selv hænger på det hele, med mindre du vil det. Dine kolleger kan så gå ind og finde datoen de ønsker at lave en aktivitet, se om der er andre aktiviteter lige deromkring og så eller oprette et nyt punkt. Det gøres som så mange andre ting, ved at markere det lille hvide ark papir med stjernen i øverste højre hjørne ved siden af printerikonet. Så kan du oprette en aktivitet, navngive den, fastsætte dato og tidsrum, angive deltagere, give besked på skoleporten, forældreintra, elevintra, og sågar sende en besked til både kolleger og de deltagende klasser, så alle ved at der netop den dato skal sættes kryds i kalenderen.
Du skal dog huske på at når du opretter en besked til deltagerne så sendes den med det samme, og hvis du er igang med at opsætte hele næste skoleårs kalender, så laver du et decideret beskedbombardement mod forældre, kolleger osv. Det kan være en idé at vente med at sende beskeden til aktiviteten nærmer sig. Dette gøres dog smart ved en uges tid før din aktivitet løber af stablen, så går du ind og redigerer aktiviteten og sætter flueben i send besked. På den måde modtager forældrene beskeden kort inden det går løs, og der er måske også større chance for at de husker det, fremfor hvis de modtog en besked for op til 9 måneder siden.
En af de store fordele ved dette er at de deltagende på får en notits på deres forside hvor der står at der snart er et arrangement hvor de skal deltage. Se det er smart.

Et andet problem som kan opstå er ved aktivitetsuger, som oftest er et SFO-begreb og ikke et undervisningsbegreb. Hvis SFO har motionsuge, rollespilsuge, cykeluge, eller filteuge så kan det fylde ganske gevaldigt i kalenderen, da man kan vælge at markere alle dage som en del af aktiviteten. Dette fylder dog gevaldigt hvis skolekontoret eksempelvis printer aktivitetskalenderen ud for den uge, eller den måned, hvor der eksempelvis er aktiviteter om sundhed hele tiden på SFO. Man kan som alternativ oprette en post der hedder “sundhedsuge starter” og så på den sidste dag skrive “sundhedsuge slutter” – fordelen er at det ikke fylder hele kalenderen, men den potentielt mere problematiske situation er at forældrenene kigger ind når ugen er startet og altså ikke kan se på deres forside at det foregår lige der. Samtidig kan det også være svært at koordinere med andre, hvis man eksempelvis kigger på hvorvidt de er ledige tirsdagen i den uge, og der ikke fremgår af kalenderen, da det jo startede mandag.

Videoen er lavet med Skoletubevideo, som jeg nok skal lave en artikel om på et tidspunkt.

Nøgleord: , , , , .Bogmærk Permalink.

Om Christian

Navn: Christian Toft - Ejer og Konsulent. Har siden 1998 arbejdet indenfor den pædagogiske verden, dog først som uddannet pædagog i 2003. Arbejder PT på SFO ved Fuglsanggårdsskolen i Virum. Her er jeg IT-ansvarlig og co-administrator på Skoleporten www.fu-ltk.dk. Jeg er næsten færdig med en PD i medier og kommunikation på Campus Carlsberg. Denne forventes færdig efteråret 2019. Jeg er derudover kasserer i Coding Pirates Lyngby - og aktiv i Microsoft lokalafdelingen. Jeg var med til at skrive rapporten “IT i folkeskolen” som en del af det tværkommunale samarbejde mellem 32 kommuner i Danmark. Projektet omhandlede brugen af white boards i folkeskolen. Jeg har derudover i flere omgange været inde over Lyngby Taarbæk kommunes forskellige IT og digitaliserings strategier. Et meget fagligt spændende arbejde. I forbindelse med min interesse for pædagogik og IT, er jeg begyndt at arbejde som konsulent for andre institutioner, for at hjælpe dem til at formidle sig bedre. Har tidligere haft www.connect-webdesign.dk hvor jeg lavede billigt webdesign for enmandsvirksomheder og hobbyfolk. Har tidligere ejet og kørt www.curlysworldoffreeware.com hvor jeg sammen med andre ligesindede brugere fra hele kloden promoverer kvalitets freeware (gratis) spil. Er nu tilknyttet Youtubekanalen Skæv Strøm, sammen med Martin Exner og Nick Holmberg. Vi kører også podcasten Skæv Strøm Snak.

Lukket for kommentarer.