Let fundet let læsning – Da Christian blev professionel børnehaveklasseforælder…

DaughterAtWorkSå er der kommet fut under min ældste datter i hendes skolestart. Hun elsker skolen, kammeraterne, hendes klasselærer og primærpædagog og siger efter eget udsagn, at “det er UNIVERSETS bedste skole”. Det er så samtidig min arbejdsplads, som jeg synes “er UNIVERSETS bedste arbejdsplads”, så jeg føler med min datter og ryster på hovedet, når hendes mor synes det er sjovt at hun siger det. Hun ved jo ikke at det faktisk er sandt og ikke spor for sjov. 🙂

Med i denne skoleglæde følger en enorm lyst til at lære at læse og hun er faktisk rigtig godt på vej (hvilket faderen glædeligt fortæller til alt og alle der gider lytte (eller ikke gider lytte)). Hun har lånt de første læslet-bøger på biblioteket og har fået en læselog af sin klasselærer, som har en høj stjerne hos pigen (og forældrene).

Problemet med at låne læslet-bøger på biblioteket -både skolebiblioteket og det offentlige bibliotek, er at de ofte er løbet tør for lige den sværhedsgrad man gerne ville have fat i , da alle andre jo står i samme situation – eller også er udvalget så køns-tematiseret, så pigerne ihvertfald ikke vil læse “Jon skyder mål”, og drengene viger tilbage med korsets tegn, fra “Ida til hest”. Og kan man ikke låne, så må man købe…

ArnoldBusckDa vi som forældre ville ud og finde nogle læsletbøger til hende som en flidspræmie (fordi hun har så FED en indstilling til skolen) blev jeg opmærksom på en ting. LÆSLET-BØGER er svimlende dyre hvis man tæller kroner pr side. Hos Arnold Busck fandt jeg læslet-bøger til priser omkring de 90 kroner. Her skal det nævnes at kvaliteten er i top – Det er lækre bøger med bogmærkesnor og fornemmelsen af at læse RIGTIGE bøger ligesom mor og far. Så de føles af noget.
Min fornemmelse var, at jeg nok ville blive ruineret meget hurtigt, hvis det var sådan jeg ville støtte op om Annas læsning, så som den IT-pædagog jeg er, så vendte jeg mig mod Google.

Her søgte noget tid, for der er meget skidt og snot når det kommer til læslet-bøger, og ikke alene skal du finde en bog til en god pris, du skal samtidig tage højde for LIX-tal mm. Men min søgning bar frugt og det deler jeg gerne med jer andre, som evt. skal til at støtte op om børns læsning i understøttende undervisnings øjemed.

læsbøgeronlineHer er et godt tilbud på 10 bøger for 200,- hos Læs Bøger Online. Men det er kun for at give dit barn en fysisk bog i hånden, for det dejlige ved denne side er også de gratis tilgængelige bøger på siden som kan læses i browseren, med den dejlige bladrende fornemmelse fra Issuu.

Hos Avesa fandt jeg også et godt tilbud med flere bogserier, som kan vælges kønstematiseret, så man undgår generiske pakker af bøger hvor der både er heste og fodbold. Det er et stort plus at kunne vælge prinsessebogserier og her er prisen også god. Serien med Gido er desværre udgået i den første halvdel af serien, men anden halvdel (13-24) koster 300,-. Gido-serien kender mange børn fra skolen af, så det kan være en god investering at vælge noget kendt.

Håber i kan finde noget god læsning herinde, for hvor er det skønt når to dage om ugen det er far der får godnathistorie og ikke omvendt.

Nøgleord: , , , .Bogmærk Permalink.

Om Christian

Navn: Christian Toft - Ejer og Konsulent. Har siden 1998 arbejdet indenfor den pædagogiske verden, dog først som uddannet pædagog i 2003. Arbejder PT på SFO ved Fuglsanggårdsskolen i Virum. Her er jeg IT-ansvarlig og co-administrator på Skoleporten www.fu-ltk.dk. Jeg er næsten færdig med en PD i medier og kommunikation på Campus Carlsberg. Denne forventes færdig efteråret 2019. Jeg er derudover kasserer i Coding Pirates Lyngby - og aktiv i Microsoft lokalafdelingen. Jeg var med til at skrive rapporten “IT i folkeskolen” som en del af det tværkommunale samarbejde mellem 32 kommuner i Danmark. Projektet omhandlede brugen af white boards i folkeskolen. Jeg har derudover i flere omgange været inde over Lyngby Taarbæk kommunes forskellige IT og digitaliserings strategier. Et meget fagligt spændende arbejde. I forbindelse med min interesse for pædagogik og IT, er jeg begyndt at arbejde som konsulent for andre institutioner, for at hjælpe dem til at formidle sig bedre. Har tidligere haft www.connect-webdesign.dk hvor jeg lavede billigt webdesign for enmandsvirksomheder og hobbyfolk. Har tidligere ejet og kørt www.curlysworldoffreeware.com hvor jeg sammen med andre ligesindede brugere fra hele kloden promoverer kvalitets freeware (gratis) spil. Er nu tilknyttet Youtubekanalen Skæv Strøm, sammen med Martin Exner og Nick Holmberg. Vi kører også podcasten Skæv Strøm Snak.

Lukket for kommentarer.