Et gedemarked – U-landskalender og spil (og rapmaskinen)

Så er julen ved at komme på afstand igen, men enkelte ting består stadig. Danida, Red barnet, DR Ramasjang og Serious Games interactive har lavet en spil-hjemmeside med udgangspunkt i U-landskalenderen for 2011. Spillet hedder Gedejagten og indeholder forskellige minispil.

Trommespillet minder meget om setuppet fra Guitar Hero.

I spillet gælder det om at finde din fars geder igen. Han mener de er blevet stjålet og at det er din bedste vens familie der står bag. Mottoet for kampagnen er “Skab venner ikke fjender” og som du nok kan gætte står der andre ting bag mysteriet. Du skal øve dig på tromme, skyde til måls, køre knallert og finde sommerfugle alt imens du prøver at opklare hvor din families geder er blevet af. Spillet er flot lavet og fungerer faktisk rigtig godt.

Alt i spillet prøver at sætte et fokus på virkeligheden for et barn i Sierra Leone og selvom oplevelsen er meget børnevenlig, så er man godt klar over, at det måske ikke er så sjovt, at skulle arbejde i marken hele dagen for at familien kan få mad.

Med fokus på dette kan man efter at have spillet færdigt gå ind og afprøve forskellige quizzer og lignende på hjemmesiden. Der er sågar en rap-konkurrence der kører frem til februar 2012, for 4-6 klasser. Rapmaskinen er et super brugervenligt program, som næsten burde have sin egen opmærksomhed i sin egen artikel, men jeg tror den danske rapper Jooks promoverer det meget bedre end jeg kan.

Klik på billedet for at komme til rapmaskinen.

Nøgleord: , , , , .Bogmærk Permalink.

Om Christian

Navn: Christian Toft - Ejer og Konsulent. Har siden 1998 arbejdet indenfor den pædagogiske verden, dog først som uddannet pædagog i 2003. Arbejder PT på SFO ved Fuglsanggårdsskolen i Virum. Her er jeg IT-ansvarlig og co-administrator på Skoleporten www.fu-ltk.dk. Jeg er næsten færdig med en PD i medier og kommunikation på Campus Carlsberg. Denne forventes færdig efteråret 2019. Jeg er derudover kasserer i Coding Pirates Lyngby - og aktiv i Microsoft lokalafdelingen. Jeg var med til at skrive rapporten “IT i folkeskolen” som en del af det tværkommunale samarbejde mellem 32 kommuner i Danmark. Projektet omhandlede brugen af white boards i folkeskolen. Jeg har derudover i flere omgange været inde over Lyngby Taarbæk kommunes forskellige IT og digitaliserings strategier. Et meget fagligt spændende arbejde. I forbindelse med min interesse for pædagogik og IT, er jeg begyndt at arbejde som konsulent for andre institutioner, for at hjælpe dem til at formidle sig bedre. Har tidligere haft www.connect-webdesign.dk hvor jeg lavede billigt webdesign for enmandsvirksomheder og hobbyfolk. Har tidligere ejet og kørt www.curlysworldoffreeware.com hvor jeg sammen med andre ligesindede brugere fra hele kloden promoverer kvalitets freeware (gratis) spil. Er nu tilknyttet Youtubekanalen Skæv Strøm, sammen med Martin Exner og Nick Holmberg. Vi kører også podcasten Skæv Strøm Snak.

Lukket for kommentarer.