Wordle – Få en fed forside til jeres målsætning!

Wordle er et fantastisk værktøj til at skabe wordclouds, som giver et hurtigt indblik i de vigtige ting i en tekst. Det kan være en nem måde for læseren at lære noget om hvad der findes i en tyk rapport, målsætning, undersøgelse, projekt-opgave, eller lignende skriftligt materiale. Det kan i virkeligheden også bruges som en wordcloud på en statisk side.

Wordcloud er en sky af ord, som er indeholdt i teksten, og ofte er den defineret af dig selv som indehaver af teksten. Et eksempel på en wordcloud er vores tag-sky ude i siden her.

En af de smarteste måder at bruge wordles wordclouds er til forsiden på jeres målsætning. Så kan folk lære en masse om jer med et øjekast. De kan se hvilke værdier der bliver vægtet, hvilke spændende projekter som i afholder i løbet af året, og dermed hvilken type institution i er. Størrelsen på ordene er afgjort af hvor mange gange de er nævnt. Ord som SFO, barn, børnene, projekt og sådan vil nok være forholdsvis store hvis man laver en wordle over hvilken som helst SFO’s målsætning. Det smarte med Wordle er muligheden for at designe sin wordcloud helt ned til hvilken vej ordenene skal vende, hvilke ord der skal fremgå og hvilke du synes skal fjernes. Du kan bestemme farven på ordene, hvorvidt de almindeligste danske, engelske, afghanske osv ord skal sorteres fra, hvilken font der skal bruges og om alle ordene skal være med små eller store bogstaver. Alt i alt kan du fuldt ud definere din egen forside. Og det giver dit personlige præg på målsætningen. Der er meget stor variation i hvad du kan, så det skal prøves. Jeg har herover lavet en wordle over min SFO’s målsætning og fjernet nogle ord.

Jeg vil give jer et indblik i hvad mulighederne er så derfor har jeg lavet en wordle over et par stykker af denne blogs artikler og givet dem et lidt særpræget udseende.
Wordle: Paed-it.dk

Fantastisk nok er det største ord overhovedet i wordlen – KAN! Og det understreger nok min vigtigste pointe med denne blog – i modsætning til Kan-ikke.
Pædagog 2.0 hele vejen!

Nøgleord: , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Om Christian

Navn: Christian Toft - Ejer og Konsulent. Har siden 1998 arbejdet indenfor den pædagogiske verden, dog først som uddannet pædagog i 2003. Arbejder PT på SFO ved Fuglsanggårdsskolen i Virum. Her er jeg IT-ansvarlig og co-administrator på Skoleporten www.fu-ltk.dk. Jeg er næsten færdig med en PD i medier og kommunikation på Campus Carlsberg. Denne forventes færdig efteråret 2019. Jeg er derudover kasserer i Coding Pirates Lyngby - og aktiv i Microsoft lokalafdelingen. Jeg var med til at skrive rapporten “IT i folkeskolen” som en del af det tværkommunale samarbejde mellem 32 kommuner i Danmark. Projektet omhandlede brugen af white boards i folkeskolen. Jeg har derudover i flere omgange været inde over Lyngby Taarbæk kommunes forskellige IT og digitaliserings strategier. Et meget fagligt spændende arbejde. I forbindelse med min interesse for pædagogik og IT, er jeg begyndt at arbejde som konsulent for andre institutioner, for at hjælpe dem til at formidle sig bedre. Har tidligere haft www.connect-webdesign.dk hvor jeg lavede billigt webdesign for enmandsvirksomheder og hobbyfolk. Har tidligere ejet og kørt www.curlysworldoffreeware.com hvor jeg sammen med andre ligesindede brugere fra hele kloden promoverer kvalitets freeware (gratis) spil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *