Video star – musikvideo-projekt

For nogle uger siden rendte jeg og en kollega ind i en 1. klassepige ude på legepladsen, som løb rundt med sin iPad – hvilket egentlig ikke er tilladt på SFO’en – vi samler alle de spillende børn i et rum for at skabe en buzz omkring spillene, opbygge noget socialt på tværs af klasser, og for bedre at kunne have et øje på at børnene foretager sig noget fornuftigt (ikke spiller forbudte spil mm).
Forbud forbudtPigen viste os, at hun gik rundt og filmede sine veninder – hmm…endnu et regelbrud (indtil vores nye regelsæt bliver officielt)… Men hun forklarede os at hun var i gang med at lave en musikvideo i appen Video Star.

Så kunne en nørd og gadgetfreak som jeg ikke lige håndhæve reglerne før jeg som minimum havde set potentialet i appen. Hun viste os en video filmet med forskellige billedeffekter, stemningsindtryk og med en sang der passede til filmen hun havde lavet. Hun havde filmet sine veninder og sig selv, mens de gyngede og havde det sjovt i korte klip fyldt med smil og latter, til en let sang med en rigtig good-feel-vibe. Alt i alt et ret godt resultat når man tænker på at pigen er 8 år gammel og har brugt et lille kvarter på at lave mesterværket.

VideoStarAppen blev liggende i baghovedet og da vi skulle definere hvad vores IT-uge i uge 10 skulle omhandle, så kom den hurtigt på tale. Der var bred enighed fra os alle 3, som stod for ugen, at vi længe har ville lave noget med musik og video, men ofte er klippearbejdet så stort et efterarbejde, at det vil kræve for meget tid af den/de voksne efterfølgende. Her havde vi det der skulle til. Video Star giver nemlig den smarte mulighed at høre musikken mens man filmer, så man kan altså tilpasse sine klip til musikken meget nemt. Samtidig så har du masser af billedeffekter lagt direkte ind i programmet, med flere mulige som tilkøb. Der er dog rigeligt til at starte med, så tilkøb er vist kun for dem der virkelig vil have noget nyt og smart ud af appen.

Det dejligt nemme ved Video Star er, at operere iPaden samtidig med, at man prøver at følge lidt med i hvad der foregår. Der er en knap, der hedder optag og når du har trykket på den, så ændrer den sørme navn til stop. Så bliver det vist ikke nemmere at overskue. Redigering af klip, sammenfletning osv er først noget du piller ved når du har trykket stop, og det klogeste er nogen gange helt at holde fingrene fra det, for vi fik lavet et par fejl i vores video, da vi afprøvede det første gang. Bær over med kvaliteten af videoen – den er lavet på meget kort tid og ikke efterbehandlet, for vi ville prøve at vise børnene hvordan DERES video kunne komme til at se ud.

Når nu alle disse flotte ord er sagt om appen, som umiddelbart i skrivende stund kun findes i Apple Store (og altså ikke til hverken Android eller Windows phone) så skal der et par ord med om processen. Vi arbejdede med at lade kreativiteten flyde frit, men dog med klare pejlinger om hvad man skulle opnå. Vi gad ikke have 3 minutters video med nogen der stod og hoppede “ind foran kameraet”, vi gad ikke se på diverse fuckfingre mm, og vi gad ikke se på noget der var 1 langt klip uden handling, men med masser af effekter. Og selvfølgelig stødte vi ind i fuckfingre – som børnene senere selv håndhævede ikke blev et problem, selvfølgelig stødte i på videoer som ikke omhandlede andet end 3 minutters effekter og kammerater der hoppede ind foran kameraet, MEN… Vi stødte også på 2. og 3. klassebørn som gik til opgaven med en klar historie – ofte om kammeratskab eller mobning (vi havde vist Geppetto News Stop Mobning Nu inden vi sendte børnene ud, for at vise at videoer ofte har en historie, nogle virkemidler, close-ups, frø- og fugleperspektiv osv.)

iPad MiniAfslutningsvis satte vi alle videoerne i en privat playlist på youtube og delte playlisten indlejret på en skoleintrabesked til forældrene. Vi har fået store mængder positiv feedback, hvilket også igen siger at projektet er godt. Vi har brugt under 100 kroner på sange og andet, dog var iPad minis indkøbt af kommunen på forhånd, vi havde 60 børn igennem som alle vil prøve det igen – og vi kunne have haft flere hvis vi havde haft flere iPads. Projektet var en succes for os, hvor vi hverken følte os fortravlede eller ubenyttede, og feedbacken fra forældrene har været positiv. Så det gør vi nok igen.

Næste gang så sætter vi dog nogle tydeligere opgaver op, med dedikerede sange til.

Eksempelvis:
– Stop Mobning Nu – En video om mobning.
– En fortælling om venskab, kærlighed eller lignende: Tænk i Rasmus Seebach, MGP-sangene, og lignende danske tekster så de kan finde ud af hvad sangen handler om.
– Anne Linnets “En Forårsdag”, nu hvor vejret peger mod sol og udendørs leg med iPads!

God fornøjelse!

Bogmærk Permalink.

Om Christian

Navn: Christian Toft - Ejer og Konsulent. Har siden 1998 arbejdet indenfor den pædagogiske verden, dog først som uddannet pædagog i 2003. Arbejder PT på SFO ved Fuglsanggårdsskolen i Virum. Her er jeg IT-ansvarlig og co-administrator på Skoleporten www.fu-ltk.dk. Jeg er næsten færdig med en PD i medier og kommunikation på Campus Carlsberg. Denne forventes færdig efteråret 2019. Jeg er derudover kasserer i Coding Pirates Lyngby - og aktiv i Microsoft lokalafdelingen. Jeg var med til at skrive rapporten “IT i folkeskolen” som en del af det tværkommunale samarbejde mellem 32 kommuner i Danmark. Projektet omhandlede brugen af white boards i folkeskolen. Jeg har derudover i flere omgange været inde over Lyngby Taarbæk kommunes forskellige IT og digitaliserings strategier. Et meget fagligt spændende arbejde. I forbindelse med min interesse for pædagogik og IT, er jeg begyndt at arbejde som konsulent for andre institutioner, for at hjælpe dem til at formidle sig bedre. Har tidligere haft www.connect-webdesign.dk hvor jeg lavede billigt webdesign for enmandsvirksomheder og hobbyfolk. Har tidligere ejet og kørt www.curlysworldoffreeware.com hvor jeg sammen med andre ligesindede brugere fra hele kloden promoverer kvalitets freeware (gratis) spil. Er nu tilknyttet Youtubekanalen Skæv Strøm, sammen med Martin Exner og Nick Holmberg. Vi kører også podcasten Skæv Strøm Snak.

Lukket for kommentarer.