O Skole Mio

Forældreintra er en af de største hjælpemidler OG en af de største bekymringer i folkeskoleverdenen. Forældrene forventes at kigge på siden et par gange om ugen, mens lærerne ikke altid er fuldt uddannet i rent faktisk at lægge noget nyt derop. Billeder er det vi helst vil se, men oftest er det også det der giver de største problemer for lærere og pædagoger at opsætte på siden. Der er minimum 3 forskellige  veje at til gå billede-upload på intra, men de har hver deres 3 resultater. Det er en jungle som selv IT-nørderne skal tænke over hver gang de skal igennem. Men denne artikel skal ikke handle om frustrationen fra de ansattes side, men derimod redningen til forældrene som er trætte af ustabile mobil-sider (som altså ikke er en app – kære venner – men bare en side optimeret til brug på en mobilskærm).

O Skole Mio, er derimod en app (applikation) som kan hentes til Android telefoner på Google play. App lægger sig som en dyne (Udviklerens egne ord) rundt om skolens forældreintra og gør det nemmere at tilgå forældreintra på en stabil facon. Derudover kan den gemme dit login så du altså ikke skal logge ind hver gang, og den har nemt ved at tilgå 2 forskellige skoler, hvis dine børn eksempelvis går på hver sin skole. Det eneste det kræver er faktisk bare at din skole er på listen over skoler som kan tilgåes af O Skole Mio. I skrivende stund er listen på 614 skoler – med Fuglsanggårdsskolen (min skole) som den sidst tilføjede.

Jeg ville selvfølgelig gerne have været med på vognen før og kunne fortælle jer om denne HELT NYT TING, SOM INGEN HAR OPDAGET ENDNU – men sådan skulle det ikke være i denne omgang. Der er p.t. ca. 2500 aktive brugere og 4500 installationer af O Skole Mio ude i de danske hjem.

 

Nøgleord: , .Bogmærk Permalink.

Om Christian

Navn: Christian Toft - Ejer og Konsulent. Har siden 1998 arbejdet indenfor den pædagogiske verden, dog først som uddannet pædagog i 2003. Arbejder PT på SFO ved Fuglsanggårdsskolen i Virum. Her er jeg IT-ansvarlig og co-administrator på Skoleporten www.fu-ltk.dk. Jeg er næsten færdig med en PD i medier og kommunikation på Campus Carlsberg. Denne forventes færdig efteråret 2019. Jeg er derudover kasserer i Coding Pirates Lyngby - og aktiv i Microsoft lokalafdelingen. Jeg var med til at skrive rapporten “IT i folkeskolen” som en del af det tværkommunale samarbejde mellem 32 kommuner i Danmark. Projektet omhandlede brugen af white boards i folkeskolen. Jeg har derudover i flere omgange været inde over Lyngby Taarbæk kommunes forskellige IT og digitaliserings strategier. Et meget fagligt spændende arbejde. I forbindelse med min interesse for pædagogik og IT, er jeg begyndt at arbejde som konsulent for andre institutioner, for at hjælpe dem til at formidle sig bedre. Har tidligere haft www.connect-webdesign.dk hvor jeg lavede billigt webdesign for enmandsvirksomheder og hobbyfolk. Har tidligere ejet og kørt www.curlysworldoffreeware.com hvor jeg sammen med andre ligesindede brugere fra hele kloden promoverer kvalitets freeware (gratis) spil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *