Wordfeud – Kæppe og sten kan brække mine ben, men ord…

Der er et gammelt engelsk(sproget) ordsprog, som lyder noget i stil med “Sticks and stones may break my bones but words can never hurt me” (oversat: Kæppe og sten kan brække mine ben, men ord kan aldrig skade mig). De havde tydeligvis ikke spillet Wordfeud. De havde ikke smagt den stål-lignende blodsmag i munden når man åbner sin mobil-app og opdager at ens modstander har lagt et ord som scorede dem 256 points… (En tidligere kollega gjorde dette mod mig. Det er første og eneste gang at det er sket for mig i Wordfeud normalt bliver man ydmyget allerede ved scoringer på 40 points og opefter.)

 “Nu har jeg endelig lavet en bruger til Wordfeud, så hvem er klar på et spil – mit navn er Missylilleprinsessen86”.

Hvis du er en af de få som ikke er på Facebook, kan det være du ikke aner hvad jeg snakker om. Wordfeud er så populært for tiden at det topper flere internationale og nationale app-downloadslister. Statusopdateringer på Facebook popper op i stor stil med den klare besked: “Nu har jeg endelig lavet en bruger til Wordfeud, så hvem er klar på et spil – mit navn er Missylilleprinsessen86”.

Appen kan bruges på mange forskellige måder. Selvfølgelig kan den bruges på sin mobil i enrum mod en tilfældig modstander, eller i hård konkurrence med sine venner (eller kone/mand/kæreste). Med både klassisk opsætning af brættet og random opsætning (hvor bonusfelterne kan ligge helt tæt op af hinanden) er der garanteret masser af sjov.

En sjov brugsmulighed kunne være at sætte konkurrence op i klubben eller klassen. Sæt en tablet (optimalt 2) til rådighed hvor eleverne kan spille mod hinanden. Man kan jo sagtens lave turnering i det og dermed se hvem der vinder i klassen. En anden mulighed er at kontakte en anden klasse, klub eller SFO (3. klasser og opefter) og så konkurrere mod dem. På den måde kan man få forskellige dimensioner omkring IT og sociale omgangstoner ind. Man kan nemlig chatte samtidig med at man spiller.

Den sidste nye udgave er 2001

Som noget nyt vil Wordfeud fra denne uge blive integreret med Dansk Sprognævns Retskrivningsordbog 2001, og dermed vil der være langt flere ord spillet kan genkende. Inden du brokker dig over hvorfor det skal være en 11 år gammel udgave, så vil jeg her lige indføre at det altså er den sidste nye, og at den næste udgave er under udarbejdelse – de startede i 2006 og regner med at udgive i slut 2012.

Der er dog stadig ikke planer om at tilføje navne, da dette er imod scrabble reglerne.

Pæd-it tager gerne imod udfordringer, så søg på Chroelle og op kommer jeg. Skriv lige i chatten at du har læst mit brugernavn herinde. Hvis nogen ønsker at afprøve opsætningen med wordfeud i 2 klubber kan de jo også aftale herinde.

God ordjagt!

Nøgleord: , , , , .Bogmærk Permalink.

Om Christian

Navn: Christian Toft - Ejer og Konsulent. Har siden 1998 arbejdet indenfor den pædagogiske verden, dog først som uddannet pædagog i 2003. Arbejder PT på SFO ved Fuglsanggårdsskolen i Virum. Her er jeg IT-ansvarlig og co-administrator på Skoleporten www.fu-ltk.dk. Jeg er næsten færdig med en PD i medier og kommunikation på Campus Carlsberg. Denne forventes færdig efteråret 2019. Jeg er derudover kasserer i Coding Pirates Lyngby - og aktiv i Microsoft lokalafdelingen. Jeg var med til at skrive rapporten “IT i folkeskolen” som en del af det tværkommunale samarbejde mellem 32 kommuner i Danmark. Projektet omhandlede brugen af white boards i folkeskolen. Jeg har derudover i flere omgange været inde over Lyngby Taarbæk kommunes forskellige IT og digitaliserings strategier. Et meget fagligt spændende arbejde. I forbindelse med min interesse for pædagogik og IT, er jeg begyndt at arbejde som konsulent for andre institutioner, for at hjælpe dem til at formidle sig bedre. Har tidligere haft www.connect-webdesign.dk hvor jeg lavede billigt webdesign for enmandsvirksomheder og hobbyfolk. Har tidligere ejet og kørt www.curlysworldoffreeware.com hvor jeg sammen med andre ligesindede brugere fra hele kloden promoverer kvalitets freeware (gratis) spil. Er nu tilknyttet Youtubekanalen Skæv Strøm, sammen med Martin Exner og Nick Holmberg. Vi kører også podcasten Skæv Strøm Snak.

Lukket for kommentarer.