Winter-een-mas – Den Hellige gaming uge

I fritidsklubber, SFO’er osv, markerer vi ofte forskellige højtider som påske og jul meget tydeligt, med farvede æg, kyllinger, gran og julehjerter. Vi skal synge julesange eller måske høre noget om hvorfor vi fejrer påske. (Det er godt det ikke er pinsenvi skal fejre, for den kan de færreste af os ikke lige redegøre for uden forberedelse). Som sådan er det en af de sikre ting i løbet af årets gang på SFO eller i klubben. Højtidernes kommercialiserende karakter har affødt mange debatter og reaktioner, og en af disse vil vække glæde i ethvert barnehjerte – såfremt man ynder at dykke ned i et godt computerspil.

…ved overdreven fejring kan der opstå en vis undren over den totale udeblivelse af zombier og ork-angreb på arbejdet

Vi bringer her første side af tegneserien CTRL-ALT-DEL’s fortælling om Winter-een-mas som fejres i januar måned. Højtidens formål er at fordybe sig i spillenes verden, og Ethan (CTRL-ALT-DEL’s hovedperson) som er “kongen af Winter-een-mas”, dikterer årligt hvorledes Winter-een-mas kan eller bør afholdes.

Første side af historien om Winter-een-mas - følg linket for mere.

Tim Buckley er forfatteren bag den tegnede serie CTRL-ALT-DEL (jeg er fanatisk læser siden 2004 eller deromkring), som har affødt winter-een-mas. Det skulle egentlig bare være en story-arch (altså flersidet fortælling som kører i en given tegneserie), men udviklede sig til så meget mere i det følgende år. I løbet af de sidste mange år har winter-een-mas bredt sig ud på mange andre fora og hjemmesider og bliver nu fejret i mange forskellige lande af “”Gamere”.

Gamer: Er en person som identificerer sig selv med at spille mange forskellige spil, og ofte i længere tid af gangen. Man bliver ikke gamer af at spille hverken Edderkoppekabale eller online skak.

Gamecontrolleren som også ses i andre sammenhænge indenfor "religionen"

Dette er alletiders mulighed for at afholde en højtid, som børnene er med til at definere hvordan skal løbe af stablen. Hvis man har et computerværksted eller lignende, kan der pyntes op med symboler og spilplakater, turneringsplaner og andet relateret til Winter-een-mas. Winter-een-mas fejres i den sidste uge i januar (25/1-31/1) og det kan være en god ide at have planlagt på forhånd, sådan at man ikke har planer der kræver tilknytning til den mere offline verden i den uge. Hvis man fejrer det ordentligt kan der forekomme træthed i løbet af dagstimerne og ved overdreven fejring kan der opstå en vis undren over den totale udeblivelse af zombier og ork-angreb på arbejdet

Det anbefales at man sætter en post-it på skærmen, hvorpå der tydeliggøres, at bare fordi din character i dit igangværende spil lige har maxet sin health ved at spise en lammekølle så hjalp det ikke på at du ikke har spist noget hele dagen (som ikke var inden for rækkevidde af computeren).

Winter-een-mas lægger meget op til at blive fejret årligt med LAN-parties eller turneringer i forskellige nye spil – evt nogle af dem man fik i julegave. I 2012 lægger Ethan op til, gennem en turnering, at afgøre hvem der skal være Konge under dette års fejring og det kunne jo være skægt at efterligne den tradition. Husk nu at der hører scepter og krone til sådan en titel.

Glædelig Winter-een-mas allesammen.

 

Nøgleord: , .Bogmærk Permalink.

Om Christian

Navn: Christian Toft - Ejer og Konsulent. Har siden 1998 arbejdet indenfor den pædagogiske verden, dog først som uddannet pædagog i 2003. Arbejder PT på SFO ved Fuglsanggårdsskolen i Virum. Her er jeg IT-ansvarlig og co-administrator på Skoleporten www.fu-ltk.dk. Jeg er næsten færdig med en PD i medier og kommunikation på Campus Carlsberg. Denne forventes færdig efteråret 2019. Jeg er derudover kasserer i Coding Pirates Lyngby - og aktiv i Microsoft lokalafdelingen. Jeg var med til at skrive rapporten “IT i folkeskolen” som en del af det tværkommunale samarbejde mellem 32 kommuner i Danmark. Projektet omhandlede brugen af white boards i folkeskolen. Jeg har derudover i flere omgange været inde over Lyngby Taarbæk kommunes forskellige IT og digitaliserings strategier. Et meget fagligt spændende arbejde. I forbindelse med min interesse for pædagogik og IT, er jeg begyndt at arbejde som konsulent for andre institutioner, for at hjælpe dem til at formidle sig bedre. Har tidligere haft www.connect-webdesign.dk hvor jeg lavede billigt webdesign for enmandsvirksomheder og hobbyfolk. Har tidligere ejet og kørt www.curlysworldoffreeware.com hvor jeg sammen med andre ligesindede brugere fra hele kloden promoverer kvalitets freeware (gratis) spil. Er nu tilknyttet Youtubekanalen Skæv Strøm, sammen med Martin Exner og Nick Holmberg. Vi kører også podcasten Skæv Strøm Snak.

Lukket for kommentarer.