Politikens kritiske artikler om Skoleintra

Det lader til at nogle af Politikens journalister åbenbart har fået børn i skolealderen og dermed har fået øjnene op for Skoleporten eller Skoleintra, som det kaldes i folkemunde, og dennes problemområder. På det seneste har de bragt et par artikler om netop Skoleportens svage sider.

Artikel 1: Skolehjemsamtalen er gået online.

Her har Politikens journalist for eksempel sat fokus på de familier, som ikke har mulighed for at besøge intra på samme niveau som det nok efterhånden kræves. De sætter fokus på de økonomiske ressourcer i hjemmene, og hvorledes nogle familier kan have svært ved at sætte 299,- af om måneden til en bredbåndsforbindelse. Til dem må jeg dog sige 2 ting.

Bibliotekerne tilbyder gratis, at man kan kigge ind og låne en computer, så man kan gå på nettet – så det med at trække økonomien frem som den manglende ressource er et lavt træk. Pengene er formentlig ikke problemet i de familier de egentlig omtaler – dem,vi professionelt kalder for de ressourcesvage familier. Det er ikke pengene, det kommer an på, men tværtimod overskuddet rent menneskeligt, der mangler. Såfremt det er et problem for familier at finde de 299,- om måneden, så har jeg her et andet bud. (Se billedet fra www.Dansknet.dk)

Artikel 2: Forældre river sig i håret over intranet (undskyld jeg ikke kunne finde et bedre link)

Her brokker Pernille Mainz sig på Signe Wennebergs vegne over de mange beskeder, der popper op fra andre forældre på intra når hun åbner siden. Hun klager over, at forskellige vigtige beskeder drukner i støjen af ligegyldigheder, og det kan man jo give hende evigt ret i. Nu vi jeg dog starte med at opponere på nogle af de ting hun klager sin nød over. 1: Man kan ikke kende forskel på hvad der er vigtigt og hvad der er uvigtigt. Det er korrekt, at det kræver en hvis disciplin af folk, ikke at undlade at skrive noget i emne feltet og samtidig at undgå at skrive “VIGTIGT – LÆS DENNE BESKED ALLESAMMEN” i emnefeltet, når Signe-Maries venstre vante endnu engang er blevet væk. Skriv i stedet Signe-Maries vante er blevet væk i emnefeltet, eller lad være med at skrive noget i emnefeltet, og skrivefeltet ligeså – men hæng i stedet en seddel/efterlysning op på opslagstavlen sammen med de andre ligegyldigheder, som vi har gjort siden … ja jeg husker det fra min barndom… MAN KAN DOG markere en besked som vigtig – og her er det jo så op til den enkelte at vurdere om det de vil sige er vigtigt eller ej – ved at markere i den lille kasse over indholdsfeltet.

Tillige klager Signe Wenneberg over at der mangler en funktion, hvor man kan markere forældremøder eller lignende som en event/begivenhed, således at den ikke forsvinder i beskedstormen. Der er korrekt at der mangler noget…men det er en ansat som forstår at bruge intra fuldt ud – her forsvarer jeg dog lige mine kolleger og understreger at intra aldrig nogensinde har været nemt at kigge igennem, og at det udelukkende er min egen interesse i det som gør at jeg kan finde ud af disse ting – ingen har fortalt mig om det, og jeg har aldrig været på kursus i intra – som så mange andre af mine kolleger heller ikke har. Man kan nemlig lave et “arrangement” under forældreintra og her kan man endda lave tilmeldinger som forældrene modtager. Du kan også inviteres til samtaler og booke din egen tid efter først-til-mølle-princippet hvis din lærer/pædagog kan finde ud af det. Det ligger under admin, forældreintra og samtaler kan du sige videre.

Dog vil jeg give Signe Wenneberg ret i en ting – Skoleporten lugter af datamaskine og EDB! Systemet er uddateret, gammelt, bruger-Uvenligt og særdeles mangelfuldt og snørklet. Udseendet er håbløst forældet og funktionaliteterne er så rodede at man hurtigere kan lave andre løsninger ved at embedde html fra andre sider, end at prøve at lægge eksempelvis billeder op på forsiden eller en klasses forældreintra… Det trænger til en grundig overhaling. (Eksempelvis en helt ny udgave med gennemgående ændringer). Skoleporten er og har aldrig været den bedste løsning, men derimod den billigste løsning.
Et sidste citat jeg lige vil gå i krig mod er ytringen om at man betegnes som:

“taberforældre hvis ikke man besøger intra hver eneste dag”.

Det passer dog ikke, for forventningen er en gang om ugen. Her kan man så bede folk om at tjekke intra lige så ofte som Facebook i deres arbejdstid og så se om ikke besøgstallene stiger gevaldigt. Men det kan selvfølgelig være vigtigere at læse om at Karl-Ejnar, som man engang gik en klasse over for 20 år siden, er voldsomt irriteret på DSB fordi deres tog nu igen er forsinket, fremfor at gå ind og se hvordan det går med ens barns uddannelse det sted de nu engang befinder sig flere timer om dagen end noget andet sted i vågen tilstand….

Formanden for forældre og samfund Benedikte Ask Skotte deler hendes irritation og mener at hun modtager for mange beskeder i sin indbakke fordi der ikke er nogen konkrete aftaler mellem lærere og forældre for hvad der er relevant information på intra. Det har hun ret i, men jeg vil stadig påstå at det tager kortere tid for hende at blive opdateret på denne måde fremfor at forsøge at fange alle hendes 5 børns klasselærere (jeg går her udfra at de ikke er femlinger) inden klokken ringer.

Nøgleord: , , .Bogmærk Permalink.

Om Christian

Navn: Christian Toft - Ejer og Konsulent. Har siden 1998 arbejdet indenfor den pædagogiske verden, dog først som uddannet pædagog i 2003. Arbejder PT på SFO ved Fuglsanggårdsskolen i Virum. Her er jeg IT-ansvarlig og co-administrator på Skoleporten www.fu-ltk.dk. Jeg er næsten færdig med en PD i medier og kommunikation på Campus Carlsberg. Denne forventes færdig efteråret 2019. Jeg er derudover kasserer i Coding Pirates Lyngby - og aktiv i Microsoft lokalafdelingen. Jeg var med til at skrive rapporten “IT i folkeskolen” som en del af det tværkommunale samarbejde mellem 32 kommuner i Danmark. Projektet omhandlede brugen af white boards i folkeskolen. Jeg har derudover i flere omgange været inde over Lyngby Taarbæk kommunes forskellige IT og digitaliserings strategier. Et meget fagligt spændende arbejde. I forbindelse med min interesse for pædagogik og IT, er jeg begyndt at arbejde som konsulent for andre institutioner, for at hjælpe dem til at formidle sig bedre. Har tidligere haft www.connect-webdesign.dk hvor jeg lavede billigt webdesign for enmandsvirksomheder og hobbyfolk. Har tidligere ejet og kørt www.curlysworldoffreeware.com hvor jeg sammen med andre ligesindede brugere fra hele kloden promoverer kvalitets freeware (gratis) spil. Er nu tilknyttet Youtubekanalen Skæv Strøm, sammen med Martin Exner og Nick Holmberg. Vi kører også podcasten Skæv Strøm Snak.

Lukket for kommentarer.