Udsatte børn og deres tilgang til IT

Jeg faldt lige over denne artikel – den understøtter rigtig meget mine tanker om børns adgang til computere, og hvilken slagside der kommer for disse børn og unge når de ikke har en normal og daglig tilgang til brugen af computere og IT.
Udsatte børn i massevis mangler muligheden for at undersøge ting og begreber på nettet, eller for at deltage i den kæmpe vidensdeling (og sociale underholdning) som foregår på tjenester som Twitter, Facebook og lignende.

Jeg synes helt klart, at dette er et problem pædagogerne bør være mere verbale om, på de institutioner og tilbud de arbejder på. Man skal her overveje om det der bedes om er splinternye systemer til 15.000 kroner stykket, eller om de som alle os andre dødelige kan “nøjes” med maskiner til en mindre penge som kan køre internet, programmer som Open Office eller måske endda et spil eller 2… Husk her på at fremtiden ikke afhænger så meget af hvor kraftig din computer er, men mere om hvor kraftig din internetforbindelse er. Cloud computing…remember?

Hvis du ligger inde med en computer af den type som kan disse ting så er der her en artikel du bør læse (på engelsk) om at donere sin gamle computer væk. Næste gang du udskifter din stationære computer med “kun” 2 kerner og en lille 200 gb harddisk, så overvej om den skal i kælderen eller hen til det lokale børnetilbud…

Nøgleord: , , .Bogmærk Permalink.

Om Christian

Navn: Christian Toft - Ejer og Konsulent. Har siden 1998 arbejdet indenfor den pædagogiske verden, dog først som uddannet pædagog i 2003. Arbejder PT på SFO ved Fuglsanggårdsskolen i Virum. Her er jeg IT-ansvarlig og co-administrator på Skoleporten www.fu-ltk.dk. Jeg er næsten færdig med en PD i medier og kommunikation på Campus Carlsberg. Denne forventes færdig efteråret 2019. Jeg er derudover kasserer i Coding Pirates Lyngby - og aktiv i Microsoft lokalafdelingen. Jeg var med til at skrive rapporten “IT i folkeskolen” som en del af det tværkommunale samarbejde mellem 32 kommuner i Danmark. Projektet omhandlede brugen af white boards i folkeskolen. Jeg har derudover i flere omgange været inde over Lyngby Taarbæk kommunes forskellige IT og digitaliserings strategier. Et meget fagligt spændende arbejde. I forbindelse med min interesse for pædagogik og IT, er jeg begyndt at arbejde som konsulent for andre institutioner, for at hjælpe dem til at formidle sig bedre. Har tidligere haft www.connect-webdesign.dk hvor jeg lavede billigt webdesign for enmandsvirksomheder og hobbyfolk. Har tidligere ejet og kørt www.curlysworldoffreeware.com hvor jeg sammen med andre ligesindede brugere fra hele kloden promoverer kvalitets freeware (gratis) spil. Er nu tilknyttet Youtubekanalen Skæv Strøm, sammen med Martin Exner og Nick Holmberg. Vi kører også podcasten Skæv Strøm Snak.

Lukket for kommentarer.